Fotograf

En bild säger mer än tusen ord...

Jenny Hein heter jag som har Fotograf Gbg och jag vet vad bilden säger, vilket språk den sa det på och vad den åt till frukost.


Jag startade som de flesta andra som hobbyfotograf och har gått en del kurser men inte någon "riktig" fotoutbildning. Dock är jag utbildad inom information och kommunikation och där utvecklade jag min specialkompetens inom foto. Psykologin och forskningen bakom hur man betraktar en bild. Ser vi hela bilden på en gång? Om inte, vad ser vi först? Vad dras våra ögon till? Har färger någon betydelse? Allt detta som vår hjärna registrerar på en bråkdels sekund som ofta ger oss en "känsla". En känsla av välbefinnande, av tveksamhet, av oro... Det där som vi inte riktigt kan sätta fingret på och förklara med ord. Jag kan både sätta fingret på det samt klä det i ord. Något jag har stor nytta av som föreläsare framför allt.


Idag arbetar jag som fotograf i mitt arbete som frilansjournalist på LokalPressen, en lokaltidning för Härryda, Lerum och Partille. Då och då plockar jag upp kameran för nöjes skull och då blir det oftast makrofotografering i trädgården. Allt för att komma in till min riktiga hobby, bildbehandling. Min kreativa sida jublar när jag kan sitta i timmar och antingen köra finlir för att lyfta en bild eller skapa lite mer fantasifulla bilder och tavlor. 


Inom en inte allt för lång framtid kommer det att komma ett galleri med lite bilder. Jag hoppas ni kan ge er till tåls. Under tiden får ni gärna besöka min facebooksida.


Allt gott!

//Jenny